Tuesday, May 19, 2009

Office 2007 over een VPN connectie

Outlook 2007 heeft het moeilijk met een VPN connectie naar Exchange. Zoeken op Google geeft veel resultaten maar zonder concrete oplossingen. Uiteindelijk is het heel eenvoudig. Aangezien Exchange en Active Directory sterk geïntegreerd zijn, is DNS een belangrijke bron voor Outlook om te weten hoe en waar Exchange zich bevindt.
Outlook 2007 moet dus DNS queries kunnen versturen naar de corporate DNS Server. Als men niet op een corporate netwerk is geconnecteerd, dan gebruikt men de DNS server van de ISP die natuurlijk niet de nodige DNS entries heeft voor Outlook 2007. Men moen de VPN client dan configureren om de DNS voor het domein over de VPN tunnel te sturen naar de corporate DNS; Dit kan in Check Point dmv een SecureDNS Server toe te voegen als object en naar te verwijzen in de globale properties.

In English: to use Outlook 2007 across a VPN connection, the client must use the DNS server of the corporate network and not the DNS of the ISP. Also remote offices must use the DNS server of the corporate network to resolve the DNS queries for the local domain.

No comments: